Bolzano
Å Home
Home Busstransport Hotellbokning Aktuella Resor Amtrak Researkiv Om oss Modeller Videofilm Kontakt
ÅmmebergsResor - Tomteviksvägen 18 - 696 75  Åmmeberg - Tel reseinfo: Utrikes: 0582-51090, Inrikes: 0583-34390  - info@ammebergsresor.se

Ost- och vinfest i Val di Sole
Avresa 19/9 2018 - 7 dagar


På hösten, när man hämtar hem djuren från sitt sommarbete uppe i bergen, ställer man till med stor fest. Förutom djurparad med vackert utsmyckade djur smakar man på förra årets skörd av vin samt ost. Följ med oss till de vackra alperna i Dolomit­ernas sydsluttningar, området runt Val di Sonne och Bolzano/Trento. En skön och avkopplande tåg­resa för oss till metropolen Bolzano/Trento varifrån vi gör våra utfärder.DAG 1. Hemorten-Hamburg
Med tåg tar vi oss ned genom Sverige, via Öresunds­bron till Köpen­hamn. Tågbyte för vidarefärd till Hamburg där vårt hotell väntar. Middag äter vi på färjan över till Puttgarden.

DAG 2. Hamburg-Trento
Frukost. Vi går rakt över gatan för att med 9-tåget ta oss genom det vackra tyska landskapet. Kassel, Fulda och Nürnberg är några städer vi åker igenom innan vi når München vid 15-tiden. Tågbyte och nu tornar alperna upp sig. Vi passerar genom Innsbruck, åker över Brennerpasset innan vi vid 19-tiden når den vackra staden Trento. Här bor vi i 4 nätter.

DAG 3. Trento
Frukost. Idag tar vi linbanan upp till Oberbozen där vi byter till spårvagn för resa genom vackert alplandskap. Tillbaka promenerar vi, eller tar spårvagnen. Eftermiddagen fri i Bolzano. De som önskar kan följa med reseledaren till arkeologiska muséet där  Ötzi finns att beskåda. Han levde 3300 år före kristus, träffades av en pil och begravdes under isen. 1991 hittades han och är världens äldsta och bäst bevarade mumie.

DAG 4. Trento
Frukost. Med minibuss besöker vi en vingård där vi får avsmaka traktens vin. Vidare upp genom den vackra Val di Sole med alla vinodlingar och frukt­träd. Vi besöker Passo Tonale där vi tar linbanan upp till nära 2000m höjd för att beundra alptopparna. Vi besöker också den kända vinter­sport­orten Ma­don­na di Campiglio innan det är dags att återvända till hotellet.

DAG 5. Trento
Frukost. Idag är festens dag. Vi åker till den lilla byn Rabbi där vi ser paraden när kor och getter kommer hem från sommarbetet. Här finns också tält där man kan provsmaka ostar och vin från området.

DAG 5. Trento-Hamburg
Tidig frukost varefter vi sätter oss på tåget för återresa. Vi får någon timme i Innsbruck innan det bär av till München´ för det sista bytet mot Hamburg.

DAG 6. Hamburg-Hemorten
Frukost. Så är det sista etappen upp mot Köpenhamn där avskedsmiddagen serveras i samband med väntan på vårt sista tåg mot Sverige.


 

INGÅR: Tågresor Hemorten-Mjölby-Köpenhamn-Hamburg-München-Bolzano ToR. Inkvarte­ring i del i dubbelrum med bad, toalett. 1xHamburg, 4xBolzano, 1xHamburg. Måltider: 6xFrukost, 2xMiddag, Lokala skatter, Alla utflykter och entréer inkl. vinprovning enl. program.
PRIS
 11 995,- Del i dubbelrum
 v3 755,- Enkelrumstillägg.

   -265,- Rabatt över 60 år fyllda

INGÅR EJ: Övriga luncher, privata utgifter. Avbeställningsskydd.
ANMÄLNING: Omgående.

Reseledare: Per Lind
Valutakursen är beräknar på 1 EUR = 10,30 SEK.


bokning@ammebergsresor.se