Å Home
Home Busstransport Hotellbokning Aktuella Resor Amtrak Researkiv Om oss Modeller Videofilm Kontakt
ÅmmebergsResor - Tomteviksvägen 18 - 696 75  Åmmeberg - Tel reseinfo: Utrikes: 0582-51090, Inrikes: 0583-34390  - info@ammebergsresor.se


Hurtigrutten
Oslo, Hardangervidda, Bergen, Trondheim
Avresa 21/5 2019 - 6 dagar

Norge tillhör de vackraste länderna i världen - och det är vår granne! Vi har tur som slipper åka jorden runt för att få uppleva allt det vackra.
Vi åker tåg och båt för att komma naturen nära, en otrolig upplevelse med blandning av storstad och gigantiska vidder, berg och hav. Tågresorna tillhör, enligt resetidningen Vagabond, världens 10 vack­raste järnvägar.
Hurtigrutten är som en linjebuss, kör mellan bryggorna och lämnar/hämtar gods och passagerare. En livsnerv för de som bor utefter den norska kusten. Idag kan även vi turister följa med, antingen hela resan Bergen-Kirkenes på 7 dagar eller en del. Vi har valt en 2-nättersresa mellan Bergen och Trondheim med en heldag ombord.

DAG 1. Hemorten-Oslo
Vi lämnar hemorten för att stiga på tåget vilket för oss genom det vackra värmländska och norska land­skapet.  Efter ankomst till Oslo checkar vi in på hotellet varefter det blir en liten stadspromenad förbi slottet och Bryggen. Vi åker också upp till Holmenkollen där vi får en enastående utsikt över staden.

DAG 2. Oslo-Bergen
Frukost. Vi bordar Bergen-tåget vilket för oss upp i bergen, över Hardangervidda. Vi lämnade sommaren i Oslo, åker över ett fascinerande vinterlandskap med sjöar täckta av tjock is som börjat gå in i smältande vår. Till Bergen ankommer vi tidig eftermiddag. Efter incheckning på hotellet beger vi oss ut på en liten stadspromenad.

DAG 3. Bergen-Hurtigruten
Frukost. Vi börjar med en promenad till Flöjel-banan som för oss upp till utsiktsplatsen där hela Bergen ligger för våra fötter. En promenad på Bryggen och därefter fri eftermiddag.
Tidig kväll åker vi ned till Hurtigrute-terminalen för ombordstigning. I grundpriset ingår utsides del i 2-bäddshytt med mycket begränsad utsikt. Man kan köpa till hel utsikt. Efter att vi fått våra hytter äter vi smörgåsbord med typiska norska rätter. 22:30 avgår båten och vi njuter av utfarten från Bergen innan det är dags att sova.

DAG 4. Hurtigruten
Frukost, lunch och middag. Vi angör flera hamnar och ser hur hamnen lever upp när båten kommer. I den lilla staden Ålesund får vi 3 timmar varvid vi hinner gå iland. Vi går mellan smala bergspassager och breda fjärdar. En otrolig upplevelse.

DAG 5. Hurtigruten-Trondheim
Frukost ombord innan vi vid 08:30-tiden lämnar båten för att ta oss till hotellet för avlämnande av bagaget. Därefter blir det en liten stadsrundtur där vi besöker norska kungahusets kröningskyrka, Nidarås­domen. Vi ser också den ombesjungna Nid­älven innan vi når spårvägen som tar oss upp bland bergen till förorterna.

DAG 6. Trondheim-Hem
Frukost. Vi promenerar till stationen för resan från Trondheim, över Dombås, till Oslo. Även denna tur är väldigt vacker och vi passerar bl.a. Lillehammer där vinterolympiaden hölls 1994. I Oslo byter vi tåg för den sista sträckan mot hemorten.


INGÅR: Tågresor Hemorten-Oslo-Bergen, Trondheim-Oslo-Hemorten. Inkvarte­ring i del i dubbelrum med bad, toalett. 1xOslo, 1xBergen, 2xBåt (utsides mn begränsad sikt*), 1xTrondheim. Måltider: 5xFrukost, 1xLunch, 2xMiddag, Lokala skatter, Alla utflykter och entréer enl. program.
PRIS
 12 955,- Del i dubbelrum/hytt begr. sikt*
 815,- Tillägg utsideshytt m sikt
 5 455,- Enkelrum/hytt-tillägg utsides*

 7 830,- Enkelrum/hytt utsides m sikt


 -265,- Rabatt över 60 år fyllda

INGÅR EJ: Övriga luncher, privata utgifter. Avbeställningsskydd.
ANMÄLNING: Omgående.

Reseledare: Per Lind
Valutakursen är beräknar på 1 EUR = 10,30 SEK.


bokning@ammebergsresor.se

Besök sedan 19/10 2018:
free hit counter html
free hit counter html