Å Home
Home Busstransport Aktuella Resor Amtrak Researkiv Om oss Modeller Videofilm Kontakt
ÅmmebergsResor - Tomteviksvägen 18 - 696 75  Åmmeberg - Tel reseinfo: Utrikes: 0582-51090, Inrikes: 0583-34390  - info@ammebergsresor.se


Isländska äventyr

27/7 2017 - 6 dagar
26/7 2018

Info@ammebergsresor.se

Island är ett fascinerande land som uppstått ur ingenting. Tack vare vulkanerna har man fått ett otroligt vackert landskap med naturfenomen man knappast tror är verkliga. Vi gör en rundresa där vi njuter av det vackra landskapet och plockar russinen ur kakan.

Vår resa går på sommaren, när vintern släppt sitt grepp och landskapet blommar, i månads­skiftet juli/augusti. Vi besöker platser som bara är möjliga att nå på som­maren och som ger otroliga upplevelser. Se is från istiden, bada i en naturlig bäck med varmt vatten som bubblar upp från jorden.

Tycker Du priset är för högt och Du bara vill ha varit på Island utan att se så mycket finns billigare resor under lågsäsong. Vi har valt att åka när island står i blom och vi får ut så mycket som möjligt av ön.


● Centralt hotell i Reykjavik

● Bada i Blå Lagunen

● Landmannalaugar med is från istiden

● Thórsmörk - glaciärer, med höghjulsbuss

● Gyllene Cirkeln med geisrar, vattenfall och
   Thingvalla

● Hafnarfjörður med ler-geisrar, sjömanskyrka


DAG 1. Torsdag. Hem-Reykjavik

Flyg från Arlanda till Keflavik. Vår buss och lokal-guide möter för att ta oss till Reykjavik där vi gör en tadsrundtur innan vi checkar in på vårt centrala hotell, Hotell Plaza, ***+, där vi skall bo de nästkommande 4 nätterna. Vi har bara 2 kvarter ned till hamnen, den stora shop­pinggatan utanför dörren och vackra parker alldeles intill. Middag.


DAG 2. Fredag. Landmannalaguar

Frukost. Vi åker genom ett otroligt lavalandskap till den fantastiska nationalparken Land­manna­laugar där vi först ser hur lavafloden stannat och stelnat. Med bussen vadar vi över vatten­draget för att komma in i dalen. Här badar vi i en bäck med varmt vatten och som har sin källa alldeles intill. Vi promenerar också in i en flod-dal och ser fantastiska bergsformationer och färger, is från istiden tittar också fram under askberget. På återvägen åker vi nära vulkanen

Hekla där vi hoppas få bra bilder. Till Reykjavik

för middag.


DAG 3. Lördag. Thorsmörk

Frukost. Idag blir det färd med en ”höghjuling”, en buss som kan ta sig fram på oländlig mark och genom vattendrag. Färden går till området mellan de tre glaciärerna Myrdalsjökull, Eyja­fjalla­jökull och Tindafjallajökull där natur­reser­vatet Thorsmörk, Þórsmörk - “Tors skog” ligger.

Att åka längs svårframkomliga vägar korsandes

glaciärfloder utan broar är en oförglömlig upp-

levelse. Det finns en mängd vandringsleder genom de snäva dalgångarna som är täckta av björkskog och omgivna av ett majestätiskt berg- och glaciär-landskap. Till vissa delar påminner landskapet om vårt svenska natur­reservat Sarek.

Vi ser spår efter senaste jordbävningen, prome­nerar in i en mycket vacker floddal, påminnande om Grand Canyon i USA. Efter en oförglömlig dag åter till hotellet för middag.


DAG 4. Söndag. Gyllene cirkeln

Frukost. Gyllene Cirkeln är en klassisk utflykt som fångar många av naturens underverk som Island är välkänt för. Vi besöker bland annat det geotermiska Geysirområdet med sina varma källor och Islands mest aktiva gejser, Strokkur, vilken sprutar en ca 25 m hög kaskad var 5’e minut. Andra stopp är det vackra och pampiga vattenfallet Gullfoss. Vi ser också sprickan mel­lan kontinentalplattorna där de nordamerikanska och euroasiska plattorna möts.

Sprickan ökar med 2 cm per år. Vi stannar också i Tingvalla, Þingvellir, där Island grund­ades. Här finns fantastisk natur som vi inte kommer att glömma. Åter till hotellet för shop­pingtid och middag.


DAG 5. Måndag.  Kleifarvatn

Frukost. Efter sen frukost åker vi till den ”Blå

Lagunen” för ett bad i det varma vattnet. Helt

fantastiskt! Vi fortsätter till ett område där man

torkar fiskhuvuden likt luftfisk. Vi ser varma käl­lor vid sjön Kleifarvatn, vilka kokar av 80-100-gradig svavelfylld lera. Vi besöker en väldigt vacker sjömanskyrka vid havet samt beser ett litet jordbävningsmuseum. Åter till Reykjavik för middag. Vid 22-tiden transfer till flygplatsen.


DAG 6. Tisdag. Flyg-Hem

Kl. 01:15 avgår vårt flyg åter till Arlanda, dit vi

kommer 06:10. Så återstår bara hemresa efter några fantastiska dagar som vi sent kommer att glömma.


INGÅR: 1. Flyg Arlanda-Reykjavik, 2. Bussresa på Island, 3. Del i dubbelrum 4. Över­nat­tning i: 4xReykjavik, 5. Mål­tid­er: 4xFrukost, 5xMid­dag. 6. Alla utflykter och inträden enligt pro­gram, inkl bad i Blå lagunen (850,-). 7. Lo­kal­­guide, 8. Re­se­ledare

PRIS
 16 495,- ca Del i dubbelrum
  4 725,- ca Enkelrumstillägg.
    300,- Bussanslutning Arlanda ToR.

INGÅR EJ: Luncher, privata utgifter. Avbeställningsskydd.

Valutakursen räknad på 1,- ISK = 0,05 SEK.


ANMÄLNING:  Snarast.

Reseledare: Per Lind