Å Home
Home Busstransport Aktuella Resor Amtrak Researkiv Om oss Modeller Videofilm Kontakt
ÅmmebergsResor - Tomteviksvägen 18 - 696 75  Åmmeberg - Tel reseinfo: Utrikes: 0582-51090, Inrikes: 0583-34390  - info@ammebergsresor.se

Mallorca -
Möt våren i apelsindalen
Avresa 16/4 2018 - 6 dagar

Info@ammebergsresor.se

Dom flesta har nog varit på Mallorca både en och flera gånger, men då är det badstranden som lock­at. På denna resa åker vi innan badsäsong och syf­tet är att beundra den vackra ön, bortom bad­stränd­er­na. Badsäsongen börjar inte förrän i maj - men varmt i havet från juli. Istället skall vi titta på den vackra ön. Vi bor i den pittoreska badorten Puerto Soller varifrån vi gör utflykter runt ön. Fotomöjligheterna är många, både vad gäller exotiska blommor som vackra panoraman. Ladda kameran, ta med de bästa promenadskorna och häng med! Vi blir en liten grupp så boka snabbt.


DAG 1. Hemorten-Palma

Vi flyger tidig på morgonen till Palma. Efter ankomst upp­söker vi vår buss vilken skall föra oss till hotellet på esplana­den i fiskebyn Puerto Soller, dit vi kommer efter lunchtid. En första liten stadspromenad där vi upptäcker den vackra sjöstaden.  Middag.


DAG 2.

Efter frukost tar vi minibussen, kör genom tunneln som förbinder Soller med Palma-området, och åker mot Inca. Vi gör några stopp efter järnvägen där det brukar växa massor av fina blommor och växter. Vid lunchtid besöker vi den fantastiska droppstens­grot­tan, Drakgrottan, och följer sedan östra kusten förbi Alcudia. Vi fortsätter vår busstur på vackra bergs­väg­ar med vidunderlig utsikt. Vi ser också Mallorcas min­sta, och äldsta stad - Andratx. Åter till Puerto Soller.
Middag.


DAG 3.

Frukost. Vi börjar med en tur med den för alla turister kända och pittoreska spårvagnen som för oss till

Sol­l­er. Här byter vi till det smalspåriga turisttåget från 1920-talet som för oss över berget in till Palma. Här tillbringar vi dagen med en stadspromenad i gamla stan och får lite fri tid innan vi tar tåget tillbaka till Soller och spårvagnen hem. Middag.


DAG 4.

Frukost. Med vår buss åker vi upp i de vackra bergen på Soller’s södra sida, besöker Valdemossa - byn där Chopin tillbringade några månader och som han älska­de så. Vi fortsätter söderut utefter havet och kommer åter tidig eftermiddag. Middag.


DAG 5.

Frukost. Vi tar spårvagnen till Soller, startar sedan en lätt vandring upp bland de vackra olivkullarna med fantastisk utsikt över Soller-dalen. När vi kommer åter till Soller kan vi stanna för förfriskningar i den vackra stadskärnan och sedan ta spårvagnen hem, eller vandra utefter spårvägen. Middag.


DAG 6. Palma-Hemorten

Frukost. Vi åker tillbaka till Palma och flygplatsen för att sedan flyga hem.


INGÅR: Bussanslutning ToR, Flyg Arlanda-Palma ToR, Hotell med del i 2-bädd DWC: 5xPuerto Soller, 5x frukost, 5xmiddag. Alla utflykter och entréer för det vi gör tillsammans. Reseledare, Kartmaterial.
PRIS

 12 250,- Del i dubbelrum
  2 950,- Enkelrumstillägg


INGÅR EJ: Övriga luncher, privata utgifter. Avbestälningsskydd.


ANMÄLNING: Snarast
Reseledare: Per Lind
Valutakursen är beräknad på 1 EUR = 9,50 SEK.