Å Home
Home Busstransport Aktuella Resor Amtrak Researkiv Om oss Modeller Videofilm Kontakt
ÅmmebergsResor - Tomteviksvägen 18 - 696 75  Åmmeberg - Tel reseinfo: Utrikes: 0582-51090, Inrikes: 0583-34390  - info@ammebergsresor.se


Info@ammebergsresor.se

Här kommer fortsättningen på vår sedan början av 1980-talet fantastiska resa genom USA. Här åker vi öster om Mississippi, i musikens fotspår: Nashville är countrymusikens hem­vist, Memphis med blues och Rock’n Roll, Fantastiska Elvis med Graceland och Sun Records, några av höjd­punkterna.  
Jazzen i New Orle­ans och så flower-powers fö­del­se­festival i Wood­­stock. Dessutom Washington med rymdmuséet, monu­menten och så New York.
DAG 1. Måndag. Hem-Nashville

Vår svensktalande guide möter på Arlanda för gemensam incheckning. Flyg via New York till Nashville dit vi an­länder sent på kvällen. Transfer till hotellet.


DAG 2. Tisdag. Nashville

Frukost. Idag blir det mycket musik! Med lokalguide går vi på stadsrundtur och ser en del av det Jill Johnson visat oss i SVT-serien ”Jills veranda”. Vi besöker Fame of Hall där de stora artisternas liv finns representerat och Ryman Auditorium, den exakta platsen där bluegrass föddes, där Johnny Cash mötte June Carter. och det var just här musiken hittade en publik utanför sin egen veranda och otaliga karriärer föddes. På kvällen besöker vi någon konsert.


DAG 3. Onsdag. Nashville-Memphis

Frukost. Vi börjar med ett besök på Johnny Cash’s museum varefter vi får några timmar för egna strövtåg innan det vid 17-tiden är dags att borda Grey­hound­bussen för färd till Memphis, dit vi kommer sent på kvällen.


DAG 4. Torsdag. Memphis

Efter frukost beger vi oss till Elvis Graceland där vi ser huset, bilhallen och flygplanen. Dagen fortsätter sedan med besök i Sun Studios där Elvis en dag gick in för att spela in en skiva, man kunde göra så på den tiden. Många legendarer har varit i studion som än idag används för nattliga inspelningar när vi turister inte är där. Vi besö­ker även soulens hemgata, Beale Street.


DAG 5. Fredag. Memphis-New Orleans

Transfer till stationen varefter följer en intressant tågresa

utefter Mississippi-floden. Vi äter frukost ombord medan vi glider fram i Söderns landskap. Sista biten av resan går tåget på broar i träsken som omger New Orleans. Har vi tur kan vi se både sköldpaddor och krokodiler. Tidig efter­middag anländer vi till New Orleans. Taxi till hotellet varefter vi börjar med en liten rund­tur med spårvagn till Garden District där vi ser de vackra sydstatshusen. Vi besöker också en kyrkogård med sina typiska gravstenar. Dagen avslutas i de franska kvarteren, runt vårt hotell, där vi njuter av Bourbon Street, jazzmusik och vackra smidesbalkonger.


DAG 6. Lördag. New Orleans

Frukost. Vi börjar dagen med en utflykt till några vackra områden. Sedan blir det en tur med en äkta skovelhjuls-ångbåt till tonerna av jazzmusik. På kvällen besöker vi den legendariska Preservation Hall där det spelas gammal, tra­di­tionell New Orleansjazz.


DAG 7. Söndag. New Orleans

Frukost. Idag blir det en tur ut i söderns landskap. Vi be­söker en av de stora vackra bomullsplantagerna, kända från bl.a. filmen ”Borta med vinden” och får se lite av slavtidens mil­jöer. Åter till New Orleans.


DAG 8. Måndag. New Orleans-Tåg

Tidigt tar vi taxi til stationen och sedan tågresa genom det historiska Södern mot öster. Frukost ombord. Medan land­­skapet förändras kopplar vi av på tåget. Under dagen passeras flera kända städer som bl.a. Atlanta - känd från OS och Coca Cola. Ombord har vi bekväma sittplatser med bra stolsavstånd. Mot tillägg kan man få 2-bädds sovkupé. (Då ingår alla måltider).


DAG 9. Tisdag. Tåg-New York

Frukost ombord. Vid 09.30-tiden anländer vi till Wash­ing­ton. Efter in­lämnande av bagage ger vi oss ut på en stads­­rund­tur där vi ser det fantastiska Rymdmuséet, Capito­leum, Vita Huset, Arlington-kyrkogården och alla monu­­­men­­­ten med Lincoln-, Vietnamn-, och Korea- som dom förnämsta. På kvällen fortsätter vi med tåget till New York för sen incheckning in på vårt centrala hotell.


DAG 10. Onsdag. New York

Frukost. Idag blir det en stor stadsrundtur då vi bl.a. ser Harlem och Central Park samt Empire State Building, Sea­port och mycket mer. Frihetsgudinnan ser vi från Battery Park. Vi får också lite tid för egna strövtåg.


DAG 11. Torsdag. New York

Frukost. New York är mest känt för staden men det är så mycket mer, en hel delstat. Vi gör idag en utflykt till några vackra platser som t.ex. Woodstock - platsen där den legendariska flower-power-festivalen ägde rum 1968, där vi bl.a. besöker muséet. Vi ser också en vacker täckt bro och massor av fina land­skapsvyer. Åter till New York sent på kvällen.


DAG 12. Fredag. New York

Frukost. Hela dagen fri för egna strövtåg eller följ med rese­ledaren på en utflykt. Vi börjar med en tur till John Lennon-monumentet i Central Park, en båttur förbi Fri­hets­gudinnan till Staten Island, en vacker promenad över Manhattan bridge, Ground Zero-monumentet till minne av terrorattacken när World Trade-tornen attackerades. Hinner vi blir det en promenad på den f.d. järnvägen ”The High Line” som numera är en trädgård.


DAG 13. Lördag. New York-Flyg

Frukost. Förmiddagen fri varefter vi åker ut till flyg­platsen för hemresa efter en omväxlande resa i musikens tecken.


DAG 14. Söndag. Flyg-Hemort

Vi landar på morgonen och sedan återstår bara hem-

resan.I PRISET INGÅR: 1. Del i dubbelrum, 2. Flyg:

Arlanda-Chicago-Nashville, New York-Arlanda,
3. Tåg: Memphis-New Orleans, New Orleans-

Washington D.C, Washington D.C.-New York.

(sittvagn). 4. Stadsrundtur i Nashville, Mem­phis, New Orleans, Washington, New York.

5. Entréer till Fame of Hall, Ryman Auditorium, Johnny Cash Museum, Sun Records, Graceland, Mississippi-kryssning med lunch, Utfärd till Plantage, utfärd till Woodstock festivalområde. 6. Hotell: 2xNashville, 2xMemphis, 3xNew Orleans, 1xTåg (sittvagn), 4xNew York. 7. Måltider: 10xFrukost, 1xLunch, måltider under Atlantflygningarna. 8. All dricks för det vi gör tillsammans, ca 1000,- SEK/person. 9. Visumavgift (ESTA). 10. Rese­ledare.

INGÅR EJ: Övriga luncher och middagar, privata utgifter.

Hela resan, dag 1-14:

 39 975,- Del i dubbelrum

 10 995,- Enkelrumstillägg

  1 040,- TILLÄGG del i 2-bädds sovkupé

         inkl halvp New Orleans-Washington

- 3 550,- RABATT om 3 i rummet/person

- 5 025,- RABATT om 4 i rummet/person

Valutakursen är räknad på 8,10/USD.


OMGÅENDE ANMÄLAN!

USA - Musikens spår
Nashville, Memphis, New Orleans, Washington, New York Woodstock

14 dagar Avresa  30/10 2017

SITTPLATS
Bekväma fåtöljer ingår i grundpriset. Långt avstånd så man kan sträcka ut sig. stöd för vaderna. Eluttag 110v. Bra utsikt då man ser åt bägge håll.

2-BÄDDSKUPÉ
På dagen 2 fåtöljer mitt emot varandra. På natten bäddas till våningssäng. Något liten. Fönster på ena sidan vilket begränsar ut­sikten. I nedervåningen finns dusch/WC. I priset ingår helpension.

2-BÄDDSKUPÉ LYX
På dagen soffa och 1 fåtölj mitt emot varandra. På natten bäddas till våningssäng. Trång Dusch och WC i hytten. Fönster på ena sidan vilket begrän­sar utsikten. I priset ingår helpension.

PÅ TÅGET: