Å Home
Home På egen hand Hotellbokning Aktuella Resor Amtrak Modeller Kontakt
ÅmmebergsResor - Ekorrvägen 7 - 694 60  Åsbro - Tel reseinfo: Utrikes: 0582-51090, Inrikes: 0583-34390  - info@ammebergsresor.se

Dolomiterna med Trento, Bolzano, Verona, Gardasjön
Avresa Lördag 27/8 2022 - 7 dagar

En resa till det norra Italien som är så vackert. Vi åker med snabba och bekväma tåg och får på så sätt mer tid på resmålet jämfört med en bussresa. Minst 1 dag per riktning sparar vi. På denna resa bor vi i den vackra medeltidsstaden Trento vari­från vi gör utflykter. En dag åker vi mot norr och besöker Bolzano, en dag söderut till Romeo och Julias hemstad Verona och en dag gör vi en resa runt den vackra Gardasjön.


DAG 1. Hemorten-Hamburg
Med tåg tar vi oss ned genom Sverige, via Öresunds­bron till Köpen­hamn. Tågbyte för vidarefärd till Hamburg där vårt hotell väntar. Middag äter vi på färjan över till Puttgarden.

DAG 2. Hamburg-Trento
Frukost. Vi går rakt över gatan för att med 9-tåget ta oss genom det vackra tyska landskapet. Kassel, Fulda och Nürnberg är några städer vi åker igenom innan vi når München vid 15-tiden. Tågbyte och nu tornar alperna upp sig. Vi passerar genom Innsbruck, åker över Brennerpasset innan vi vid 19-tiden når den vackra staden Trento. Här bor vi i 4 nätter.

DAG 3. Trento
Frukost. Med minibuss gör vi en dagsresa runt den vackra Gardasjön. Det blir flera stopp samt besök på en vingård.

DAG 4. Trento
Frukost. Vi börjar med tåg till Bolzano och ett besök på arkeologiska muséet där Ötzi finns att beskåda. Han levde 3300 år före kristus, träffades av en pil och begravdes under isen. 1991 hittades han och är världens äldsta och bäst bevarade mumie. Därefter tar vi linbanan upp till Oberbozen där vi byter till spårvagn för resa genom vackert alplandskap.  Åter sén eftermiddag med fri i Trento.

DAG 5. Trento
Frukost. Idag är det dags för en tur till Romeo och Julias berömda stad, Verona. Vi gör en promenad förbi Coloseum   och ser givetvis den berömda bal­kongen.

DAG 6. Trento-Hamburg
Tidig frukost varefter vi sätter oss på tåget för återresa till München för det sista bytet mot Ham­burg dit vi kommer mycket sent på kvällen.

DAG 7. Hamburg-Hemorten
Frukost. Så är det sista etappen upp mot Köpenhamn där avskedsmiddagen serveras i samband med väntan på vårt sista tåg mot Sverige.


 

INGÅR: Tågresor Hemorten-Mjölby-Köpenhamn-Hamburg-München-Trento ToR. Inkvarte­ring i del i dubbelrum med bad, toalett (Queen size). 1xHamburg, 4xTrento, 1xHamburg. Måltider: 6xFrukost, Lokala skatter, Alla utflykter och entréer enl. program.
PRIS 2022:
13 995,- Del i dubbelrum
 2 350,- Enkelrumstillägg.

   525,- Tillägg 2 sängar Trento
   185,- Tillägg 2 sängar Hamburg hem

   500,- TILLÄGG ej fyllda 60 år

INGÅR EJ: Övriga luncher och middagar, privata utgifter. Avbeställningsskydd.

ANMÄLNING: Omgående.

Reseledare: Per Lind
Valutakursen är beräknar på 1 EUR = 11,30 SEK.


bokning@ammebergsresor.se

Besök sedan 3/4 2019:

Uppdaterad: 29 november 2022