Å Home
Home På egen hand Hotellbokning Aktuella Resor Amtrak Modeller Kontakt
ÅmmebergsResor - Ekorrvägen 7 - 694 60  Åsbro - Tel reseinfo: Utrikes: 0582-51090, Inrikes: 0583-34390  - info@ammebergsresor.se


Norska Fjordar
Avresa 29/5 2023 - 5 dagar

En resa till det fantastiskt vackra Norge där vi beser några av de vackraste delarna med fjordarna och havsbandet i spetsen men också en hembygdsgård och otroliga miljöer. Vi åker på Atlanthavsveien och över Trollstigen, beundrar utsikten över Geirangerfjorden.

DAG 1. Måndag
Avresa tidigt på morgonen för färd via Karlstad till Morokulien där vi gör ett stopp innan vi äntrar Norge. Via Elverum och Alvdal kommer vi till Oppdal där vi skall övernatta. Middag.

DAG 2. Tisdag
Frukost. Bakksætra har en historia 1000 år tillbaka i tiden. På vikingatiden fanns här en gård som hette "Øya". Efter digerdöden låg den i träda tills storgårdsindelningen började omkring år 1600. Då användes de gamla gårdarna igen som gårdar. Runt gården finns minst 15 gamla platser för olika hus samt många kolgropar och resmil.

Sista sommaren med mjölkkor var 2002. Nu är det betande djur här. Gjevilvassdalen är en av landets vackraste fjälldalar. Den ligger i Oppdals kommun och utgör den östra delen av Trollheimen. Gjevilvatnet är ca 18 km långt och runt sjön finns ett antal karaktäristiska berg med Blåhø som det högsta med sina 1671 m.o.h. Gjevilvasshytta ligger 9 km inåt landet från Osen. Nedanför ligger Rauøra, kanske den finaste i mellersta Norge. Via Sunndalsöra och Tingvoll kommer vi ut i havsbandet och Kristiansund där vi skall övernatta. Lunch, Middag.

DAG 3. Onsdag
Frukost. Idag åker vi på den fantastiska Atlanthavsvägen som slingrar sig i yttre havsbandet. Vi passerar Bud och viker av mot öster mot Molde och Åndalsnes, flera namn vi känner igen från Hurtigruten. Övernattning i Åndalsnes. Middag.

DAG 4. Torsdag  
Frukost. Dagen bär av mot de vackra höjderna utefter Trollstigen. En av höjdpunkterna är den berömda utsikten över Geiranger-fjorden. Vi kommer så småningom ned till Ringebu där vi straxt hittar vårt hotell. Middag.

DAG 5. Fredag
Frukost. Nu har vi det vackraste bakom oss men det kommer fler fina vyer på vår väg mot Lillehammer och Kongsvinger - shoppingparadiset vi åkte till på 70-talet för inköp av bl.a. Smör. Idag har gränshandeln vänt och Norrmännen åker till Charlottenberg för shopping. Vi kommer så småningom till Karlstad och till hemorten under kvällen.

INGÅR:PRIS
,- ca Del i dubbelrum
,- ca Enkelrumstillägg.

INGÅR EJ: Övriga luncher, privata utgifter. Avbeställningsskydd.
ANMÄLNING: Omgående.


Valutakursen är beräknar på 1 EUR = 1,10 SEK.

bokning@ammebergsresor.se

Uppdaterad: 26 september 2022