Å Home
Home På egen hand Hotellbokning Aktuella Resor Amtrak Modeller Kontakt
ÅmmebergsResor - Ekorrvägen 7 - 694 60  Åsbro - Tel reseinfo: Utrikes: 0582-51090, Inrikes: 0583-34390  - info@ammebergsresor.se


Exklusiva Skottland
Inre Hebriderna, Isle of Skye, Yorkshire

14/8 2020 - 10 dagar

Info@ammebergsresor.se

Åker man till Skottland måste man välja, antingen har man det skönt på ett ligga-still-hotell eller så ser man landet. Kombination går tyvärr inte då fjordarna är djupa så för att se dom måste man antingen åka samma väg tillbaka eller övernatta och fortsätta nästa dag. Efter många skott­landsresor har vi hittat guld­kornen. Visst finns det billigare resor till Skottland men då missar man det säregna, missar det som gör Skottland. Man har varit där - men vad har man sett? I vår resa ingår oftast centrala hotell så man får tid på resmålet och slipper långa trans­fers, alla ut­flykter och entréer för det vi gör till­sam­mans ingår givet­vis.

DAG 1. Fr 14/8 2020 Hemorten-Glasgow-om­rå­det
Avresa vid lunch­tid med flyg från Stockholm till Manchester. Med buss fortsätter vi mot utkanten av Glasgow för över­nattning. Ingen middag.

DAG 2. Lö 15/8 2020 Glasgow-Oban
Frukost. Vi fort­sätter mot låg­land­et och ett mycket trevligt whiskey-destilleri. Här får vi lära oss hur man till­verkar denna ädla dryck varefter avsmakning följer. Vi fortsätter, passe­rar den vackra Loch Lomond och ser Inveraray, ger oss se­dan ut på vackra små­vägar som leder oss runt fjordar och över vackra kullar.
Dagen avslutas i
den vackra kuststaden Oban, i de inre Hebriderna. Övernattning 2 nätter. (Middag).

DAG 3. Sö 16/8 2020 Oban
Frukost. Dagen är ledig men vi hoppas att ni följer med reseledaren upp till Coloseum och njuter av den fantastiska utsikten över de inre Hebrid­erna. Över­nattning. (Middag på en lyxig fiskrestaurang).


DAG 4. Sö 17/8 2020 Oban-Kyle of Lochals
F
rukost. Vi lämnar Oban för att följa väs­t­kusten mot norr. Vi kör längst in i det vackra och dramatiska Glencoe-passet, stannar för att be­und­ra den vackra utsikten. Åter ned till havet, för­bi Fort William och mot Mal­laig. Vi ser den berömda sväng­da bron från Harry Potter­film­erna och har vi tur passerar ett ång­loks­dra­get tåg på bron. Vi tar fär­jan över till ön Skye och anländer snart till hamn­staden Kyle of Lochals där vi övernattar 2 nät­ter. Mid­dag.


DAG 5.  Må 18/8 2020  Isle of Skye

Frukost. Idag blir det en rundtur på den otroligt vackra ön Skye. Vi stannar i Portree och fortsätter sedan på småvägar motsols runt ön. När vi är längst ut ser vi de yttre He­brid­erna på avstånd. Besöket på Dun­veagan Castle är alltid intressant och är vädret bra tar vi en tur med småbåtar ut till sälkolonin där vi på några meters avstånd kan beundra de vilda, vackra djuren. Åter till hotellet i Kyle efter en fantastisk dag.  Middag.


DAG 6. Ti 19/8 2020  Kyle of Lochals-Inverness
Frukost. Vi fortsätter på små­vägar genom det vackra och säregna land­skap­et. Vi ser skottlands mest fotograferade slott, Eilean Donan, stannar vid den tropiska trädgården i Inverewe och pas­serar underbara sandstränder. På efter­mid­dagen når vi, via ljung­be­klädda kullar den mytiska sjön Loch Ness, be­römd för alla ob­ser­vationer av sjö­odju­ret Nes­sie. Över­nattning och (middag) utan­för  Inverness.

DAG 7. On 20/8 2020  Inver­ness-Edinburgh
Frukost. Dagen börjar för­hopp­ningsvis med en får­hundsuppvis­ning där vi får se hur vältränade hundar håller ordning på får­flocken. Sedan är det dags för lite ljunghedar, vilka bör stå i full blom. Vi passerar skottlands högst beläg­na väg, “Djävulens armbåge” och passerar Balmoral, Drott­ningens sommar­residens - vilket vi bara ser torn­spi­ran på då slottet är stängt när drottningen är där. Över­natt­ning cen­tralt i Edin­burgh 2 nätter. (Middag).


DAG 8. To 21/8 2020 Edinburgh
Frukost. Stadspromenad där vi besöker Edinburgh Castle med kronjuvelerna, den sär­eg­na Camera Obscura och gamla staden. Givetvis ingår alla entréer. Vi får sedan fritt för egna strövtåg fram tills det är dags för middag. På kväl­len ser vi det berömda Edinburgh Tattoo.

DAG 9. Fr 22/8 2020 Edinburgh-York
Frukost. Vi åker söderut mot de fantastiska och vackra Yorkshire-dalarna med vägar kantade med stengärdsgårdar vi känner från TV-serier som ”Hem till gården” kommer vi sent till York. (Middag).


DAG 10. Lö 23/8 2020 York-Hem
Frukost. Dagen börjar med ett besök i Jorvik, den utgrävda vikingastaden. Vi ser sedan Katedralen innan det är dags att åka till Manchester där vi lämnar vår buss och byter till flyg mot Sverige, dit vi kommer sent på kvällen efter en resa man aldrig glömmer.
Vill man bara plocka Skottland som resmål finns billigare resor där man bor långt från centrum men vill man ha mycket för pengarna, då är detta resan för Dig.


ALLT DETTA INGÅR:
Del i dubbelrum, Flyg Stockholm-Manchester ToR, Minibuss, Övernattning i dubbel­um med dusch/bad/wc. 1xGlasgowområdet, 2xOban, 2xKyle of Lochals, 1xInverness, 2xEdin­burgh, 1xYork.
Måltider: 9xFrukost (dom flesta full engelsk), 3xMiddag, 2xBusslunch i naturen, Alla utflykter och inträden enligt program. Reseledare. Kartmaterial.
Ca 23.995,- Del i dubbelrum
Ca  7 925,- Enkelrumstillägg
INGÅR EJ:
Övriga luncher och middagar, Privata utgifter.
Obs! Senaste anmälningsdag: Snarast intresseanmälan.


VALUTA:

Valutakursen är räknad på 12,50 GBP. Skulle kursen stiga måste vi ta ut ett valutatillägg, sjunker denna sänks priset.

NYTT UPPLÄGG Besök sedan 19/10 2018:
web page counter free
web page counter free