Å Home
Home På egen hand Hotellbokning Amtrak Aktuella Resor Modeller Kontakt
ÅmmebergsResor - Ekorrvägen 7 - 694 60  Åsbro - Tel reseinfo: Utrikes: 0582-51090, Inrikes: 0583-34390  - info@ammebergsresor.se

Under 1980-talet skalade researrangörerna av resorna för att få ett lägre pris. Man tog bort mycket av det speciella med resmålet. Vi gick mot strömmen och behöll det som var pricken över i.
2024 återkommer vår Hollandsresa i 1980-talstappning om 7 dagar. Vi börjar med Tysklands största fruktodlingsdistrikt i gammal svenskbygd och brukar få se massor av fruktträd i full blom. I Holland är det givetvis den fantastiska parken Keukkenhof där massor av lökväxter får oss att bli lyriska. Båtrundtur på Amsterdams kanaler ingår givetvis och eftersom vi åker under den dyraste perioden får vi uppleva inte bara den världsberömda blomsterkarnevalen utan också se hur vagnarna kläs med blommor och utsmyckningar. Vi skall även besöka den stora blomster- och nöjesparken Efterling. Givetvis skall vi se hur man slipar diamanter, gör träskor och ost. En otrolig resa!

DAG 1. Tisdag 16/4 2024.
Avresa tidigt på morgonen för färd till Helsingborg där vår första färja väntar. Genom Danmark till Rødbyhavn för nästa färja som på 45 min för oss över till Tyskland och vårt hotell i Hamburg-området. Middag.

DAG 2. Onsdag 17/4 2024.
Frukost. På vår väg sydväst gör vi en liten avstickare genom Hamburgs fantastiska hamn och fortsätter sedan ut i Altes Land, Tysklands största fruktodlingsdistrikt med mycket vac­kra byggnader. Näs­tan vid Bre­men kommer vi ut på motorvägen och sätter nu fart mot Amsterdam dit vi kommer vid 19-tiden. Hotell i stadens utkanter men med mycket bra spårvägsförbindelser in till centrum. Middag.

DAG 3. Torsdag 18/4 2024.
Frukost.  Dagen börjar med ett besök i Aalsmeer där tusentals blommor varje morgon auktioneras bort. Färden fortsätter till Amsterdams centrum för en guidad kanaltur vilken slutar vid ett  diamantsliperi. Kanske är det någon som köper en liten dyrgrip till bra pris?  Eftermiddagen fri för egna strövtåg och shopping. Är några intresserade av konst följer vi med till det berömda Rijksmuseum. Åter till hotellet. Middag.
Efter middagen åker vi till folkfesten i Lisse för att se hur man klär vagnarna som skall ingå i blomsterparaden. Förundras över det otroligt pillriga arbetet som kröns av otroliga skapelser.

DAG 4. Fredag 19/4 2024.
Frukost. Först ett besök i lillputtstaden Madurodam, i Den Haag, där vi ser en mängd kända byggnader från Holland, en stad i skala 1:25. Därefter ser vi den otroliga rundmålningen från 1880 föreställkande en sommardag i Scheveningen, Panorama Mesdag. Vi åker också förbi Fredspalatset och Slottet. På vägen till den fantastiska blomster- och sago­parken D'Efteling där man byggt upp Bröderna Grimms sagor i fullskala. Åter till ho­tellet för sen middag.

DAG 5. Lördag 20/4 2024.
Hela dagen ägnas åt blommor. Vi besöker en blomsterfarm där vi förutom att njuta av blommor även kan inhandla lökar för plantering. Färden fortsätter till Keukenhof, köksträdgården, en jättelik blomsterutställning där man riktigt tappar andan. Kort promenad till Lisse där vi försöker hitta bra platser för att se den helt otroliga blomsterparaden. Åter till hotellet för mid­dag.

DAG 6. Söndag 21/4 2024.
Frukost. Dagen börjar med ett besök i hem­bygdsparken Zaanse Schans där vi ser väder­kvarnar och får veta hur man tillverkar ost och träskor. Möjlighet till shopping. Via den fantastiska Zuidersee-vallen kommer vi till Tyskland och vårt hotell i Lübeck-trakten. Middag.

DAG 7. Måndag 22/4 2024.
Frukost. Dagen börjar med någon timmes billig shopping i Heiligenhafen innan vi åker upp till Puttgarden och färjar över till Rödbyhavn. Genom Danmark till Helsingör för den sista färjan över till Helsingborg. I Värnamotrakten serveras avskedsmiddag och till hemorten kommer vi vid midnatt efter en omväxlande och mycket vacker resa.INGÅR: Bussresa, färjor Helsing-borg/Helsingör, Rödbyhavn/Putt-garden, Alla entréer och utflykter (ca 2500:-). Måltider: 6xFrukost, 7xMiddag.

Vägskatter, Reseledare.


PRIS:

 ,- Del i dubbelrum

 ,- Enkelrum

 

INGÅR EJ: Övriga luncher, privata utgifter. Avbeställningsskydd.
ANMÄLNING: Omgående.

Reseledare: Per Lind
Valutakursen är beräknar på 1 EUR = 11,50 SEK.

bokning@ammebergsresor.se

HOLLAND med blomsterkarnevalen Avresa 16/4 2024 - 7 dagar