Vandring


Senast uppdaterad:   2024-02-22
Till innehåll
Tågresa till Val di Sole
Gourmet, Spa Vandring och/eller Cykling,
9 dagar - Avresa 5/10 2024
Senast uppdaterad:
2024-02-22
Antal besök: Visit counter For Websites
NYTT UPPLÄGG MED BEKVÄMA OCH SNABBA TÅG
FAKTA
---------------------------------------
INGÅR:
I priset ingår:
Grundpriset inkluderar alla tågresor, del i dubbelrum med dusch/wc, 1xHamburg, 6xMalé, 1xHamburg. 8 frukostbufféer, 1 lättare förtäring vid ankomst, 5 middagar, som består av salladsbuffé och 3-rätters middag, där var och en väljer från dag till dag mellan 3-4 alternativ.

PRIS - (Ännu ej fastställt)
,- Del i dubbelrum
,- Enkelrumstillägg.


INGÅR EJ:
Mat på ner- & hemresa, luncher, dricka till maten, ev. liftkort privata utgifter. Avbeställningsskydd.
Lämna gärna intresseanmälan.
Reseledare: Per Lind, Per Hildor
Valutakursen är beräknad på 1 EUR = 11,50 SEK.Lite bilder från vandringarna:


Lite bilder från Spa:
På sensommaren, i början av oktober, när sensommarvärmen dröjer sig kvar åker vi på en snabb och bekväm tågresa till vårt skidparadis i Malé, Trentino.
Vi lämnar hemorten på lördagsmorgonen och övernattar på hotell i Hamburg för att nästa kväll anlända till vårt fina hotell i Malé, Trentino.

Vi kommer att ha ett blandat program som passar alla. Är ni ett par kanske den ene vill mountainbike-cykla och den andra njuta av lugna promenader.
Det här är den perfekta resan då ni njuter av tiden tillsammans men ändå får utlopp för Era passioner:
* Spa med behandlingar, bassäng, vedbastu, badtunna, halm och mycket annat.
* Gym. Lite enkelt men fullt användbart.
* Mountainbike-cykling bland bergstopparna.
För vandrarna finns:
* Lite mer avancerad för vana vandrare,
* Lite mindre avancerad, mer som avancerad promenad,
* och så lite för de som bara vill njuta. Här erbjuder vi tågresa till medeltidsstaden Trento och något mer. Alltså, något för alla!
Eftersom vi inte vet om alla vill allt har vi inte lagt in allt i priset, spa-behandlingar och några entréer tillkommer.
Hotellvärdinnan Sara och hennes man Franco är våra guider på vandringarna. Vi själva tågutflykter, så Du kan lugnt låta Ditt ressällskap följa med på något och själv göra något annat.
Varje dag ingår frukost och stor middag, varav en med vinprovning, och dessutöver en frivillig samling, oftast Kl. 17:00 i lobbyn för någon aktivitet. Provsmakning av Grappa, Ost eller något annat, några kvällar musikunderhållning. I Källaren finns spa-avdelning med fin pool och ute vedeldad bastu och badtunnor.
Vi besöker Ferrari vingård med mousserande vin av mycket hög kvalité där vi får veta mer om tillverkning av denna bubblande dryck.

DAG 1. Hemorten-Hamburg
Tidig avresa från närmaste järnvägsstation till Köpenhamn där vi byter tåg till Hamburg. Vi åker snabbt och bekvämt i första klass. Övernattning mitt emot järnvägsstationen.

DAG 2. Hamburg-Malé
Efter frukost tidig avresa med snabbtåg till München för tågbyte mot Italien. Vi passerar Innsbruck, åker genom Brenner-passet och anländer vid 18-tiden till Trento. Ett tågbyte till för den sista resan på smalspåret upp till Malé.
Hotellets buss möter vid stationen för att köra oss upp till hotellet.

DAG 3-7.
Rikhaltig frukost och stor middag ingår varje dag. En dag har vi vinprovning till middagen. På kvällen bestämmer vi vad vi skall göra dagen efter, lite beroende på väder och vind.
Vi blir transporterade av hotellets minibussar till lämpligt ställe för vandring. Det blir fantastiska och omväxlande vyer i Val di Sole vilka vi kan se bland bilderna ovan. Det går även att cykla på dessa leder om man vill. Cyklar kan hyras nära hotellet.
En dag åker vi med buss till Ferrari-vinfabrik där vi får smaka på några av deras bubblande viner.
För de som inte tycker om vandring har vi några utflykter: En dag tar vi tåget upp till Mezzana och promenerar längs den vackra floden ned till Daolasa liftstation för att där ta tåget åter till Malé.
Det finns många marknader i området. På onsdagar är det i Malé (8-16), på torsdagar i Trento (07:30-13:45), fredagar Malé (Farmers Market 9-13).
På torsdagen tar vi tåget till den vackra medeltida staden Trento (marknadsdagen) med bra och billig shopping.
Finns intresse åker vi till Bolzano eller Merano och tittar på en modell av Südtirolen och den vackra staden, en gång Habsburgarnas sommarparadis.
I hotellets källare finns en fin pool och spa där man kan välja behandlingar. Ute på bakgården finns vedeldad bastu och badtunna.

DAG 8. Malé-Hamburg
Tidig frukost varefter vi blir skjutsade till stationen i Malé. Smalspåret in till Trento där vårt stora tåg sedan tar oss upp genom Brenner-passet, förbi Innsbruck till München. Efter lunchuppehåll bordar vi snabba ICE som snabbt för oss upp genom Tyskland till Hamburg för övernattning.

DAG 9. Hamburg-Hemorten
Efter frukost går vi rakt över gatan, tar tåget till Köpenhamn för vidarebefordran till hemorten efter en fantastisk resa i vacker alpmiljö. Vi anländer hemorten sent på kvällen men eftersom vi övernattat i Hamburg och har vilat på tåget borde vi inte vara alltför trötta utan kan arbeta på måndagen.

Läs lite mer om aktiviteter: https://www.trentino.com/en/leisure-activities/
Ekorrvägen 7 - 694 60  Åsbro  * 0582-51090 *  070-582 22 29  * 0583-343 90  *  info@ammebergsresor.se
Tillbaka till innehåll