Å Home
Home På egen hand Hotellbokning Aktuella Resor Amtrak Modeller Kontakt
ÅmmebergsResor - Ekorrvägen 7 - 694 60  Åsbro - Tel reseinfo: Utrikes: 0582-51090, Inrikes: 0583-34390  - info@ammebergsresor.se


Tjeckiens vackra huvudstad

Prag med Berlin
Avresa 14/9 2020

I år åker vi till Prag för att möta hösten, en fantastisk stad med mycket historia, vackra byggnader och underbara gator att strosa på. Vi lämnar hemorten på morgonen för att komma fram till Prag nästa eftermiddag - tack vare bekväm tågresa går det snabbt och vi ser ser massor av intressanta platser utefter järnvägen, något man missar med bussen då den kör på motorvägarna utanför småstäderna och numera med bullervallar så utsikten är nära nog noll.
Med tåget får vi se en skymt av både Berlin och Dresden och uppleva den vackra och dramatiska Elbdalen. Vi sitter inte fast i ett säte utan kan röra oss, t.ex. gå till restaurangvagnen där en god lunch kan intagas på riktigt porslin och tillagat av råfabrikat ombord på tåget.

DAG 1. Må 14/9 2020. Hemorten-Hamburg.
Avresa på morgonrn för färd till Mjölby där vi byter tåg för vidare befordran till Köpenhamn. Här får vi lite buffert-tid innan tåget för oss vidare till Hamburg för övernattning på hotell.
  
DAG 2. Ti 15/9 2020. Tåg-Prag.
Tidig frukost varefter vi går rakr över gatan till stationen för att ta tåget via Berlin och de stora vidderna där Gustav Adof led nederlag på 1600-talet och minskade Sveriges stormakt till ett minimum. Dresden passeras och sedan kommer vi in i den fantastiskt vackra Elb-dalen vilken vi följer ända in i Tjeckien. En trång dalgång med slott och småbyar. Tidig eftermiddag är vi framme i Prag. Nu har vi 4 dagar att utforska denna mysiga stad. Promenad till vårt centrala hotell där vår lokalguide möter för en stadspromenad. Med spårvagn tar vi oss upp till borgen och sedan blir det promenad via borgsområdet till Karlsbron, astronomiska uret och åter mot hotellet. På kväl­len äter vi gemensam middag på floden Moldau.

DAG 3. On 16/9 2020. Prag.
Frukost. Hela dagen fri för egna strövtåg, kanske ett musei-besök eller varför inte stro­sa runt i gränderna. Gamla stan har både bra shopping i små som stora butiker men också många mysiga caféer. Bara vandra runt är en njutning. För dom som vill äta gemensam middag ordnar reseledaren något, kanske den mysiga turistfällan Soldaten Svejks stamkrog eller en öl-resturant där det berömda tjeckiska ölet serveras tillsammans med en god matbit?

DAG 4. To 17/9 2020. Prag.
Frukost. Dagen fri för egna strövtåg eller följ med reseledaren på upptäcktsfärd. Han skall bl.a. besöka den fantastiska modelljärnvägen med tema från hela Tjeckien - en fantastisk skapelse.

DAG 5. Fr 18/9 2020. Prag-Berlin.
Frukost. Vi promenerar till stationen varefter det blir återfärd mot Tyskland. Vi får åter njuta av den vackra Elb-dalen, nu från andra hållet då vi upptäcker saker vi missade på nedresan. Vi stan­nar i Berlin, lämnar in bagaget på hotellet och ger oss sedan ut på en liten stadsrundtur i denna fantastiska storstad.

DAG 6. Lö 19/9 2020. Berlin-Hemorten.
Tidig avresa från Berlin via Hamburg och Köpenhamn. Vi ankommer hemorten under kväl­len efter en resa till två otroliga huvudstäder.I PRISET INGÅR: 1. Tågresa Hemorten-Prag ToR, 2. Del i dubbelrum på centralt hotell 1xHamburg, 4xPrag, 1xBerlin. 4. Måltider: 4xFrukost.  2xMiddag. 5. Samtliga entréer och utflykter enl. Programmet. 6. Reseledare.

Ca   ,- Del i dubbelrum
     ,- Tillägg enkelrum

 
Valutakursen är räknad på 10,50 /EUR.

bokning@ammebergsresor.se

På grund av Corona-viruset avvaktar vi med priser tills vi ser om vi kan - och får - åka.  Ställ Diug på intresselistan så åter- Kommer vi när vi bestämt oss. Då tar Du ställning till om Du fort- farande är intresserad.