Å Home
Home På egen hand Hotellbokning Aktuella Resor Amtrak Modeller Kontakt
ÅmmebergsResor - Ekorrvägen 7 - 694 60  Åsbro - Tel reseinfo: Utrikes: 0582-51090, Inrikes: 0583-34390  - info@ammebergsresor.se


Tysklands-Shopping
GRÖMITZ
Avresa 27/10 2022 - 3 dagar

Grömitz ligger vid Östersjön vid Lübeckbukten. Den tillhör distriktet Ostholstein, och ligger cirka 35 kilometer från Lübeck, 23 kilometer öster om Eutin och 50 km syd Puttgarden..

Omkring år 1230 uppfördes Sankt Nikolaikyrkan, som kompletterades med ett torn på 1400-talet, när Grömitz fick sina stadsprivilegier. Redan i början av 1400-talet hade Grömitz en större hamn och bedrev handel med bland annat Lübeck och Travemünde samt städer i Danmark.

Grömitz är sedan 1813 en badort och därmed en av de äldsta vid Östersjön. Här återfinns en 398 meter lång sjöpir som räknas till Tysklands längsta och en över 3 km lång strandpromenad. Lite som franska rivieran - fast mycket närmare. Längst ut på piren finns en dykargondol som är tillgänglig för allmänheten.

DAG 1. Torsdag
Tidig avresa från Åmmeberg, Åsbro, Skyllberg, Askersund, Hammar, Motala. Vi stannar för frukost (ingår) i Värnamotrakten, fortsätter till Helsingborg där färjan över till Danmark väntar. I Rödbyhavn vämntar nästa färja på 45 min. I Heiligenhafen stannar vi för lite ”light”-shopping. 40 min. Till Grömitz ankommer vi på eftermiddagen. Middag på hotellet.


DAG 2. Fredag

Frukost. Hela dagen fri för strövtåg i den lilla fiskebyn som nu utvecklats till en av nordtysklands populäraste turistorter. Från hotellet går vi tvärsöver gatan där affärsgatan börjar. Via Kirch-enstrasse (Kyrkogatan) når vi kyrkan från 1200-talet med mål-ningar från svensktiden på 1600-talet. Vi fortsätter ned till brygg-an där vi har den över 3 km långa stenbelagda stranspromenaden. Åt höger kommer vi till den stora hamnen med massor av segelbåtar. Slå er ned på någon av alla restaurangerna eller café-erna och njut av något med utsikt över havet. Vill man bada finns badhuset med konstgjorda vågor. På kvällen middag på hotellet.

DAG 3. Lördag

Frukost varefter vi åker till Heiligenhafen för shopping varefter det bär hemåt efter en skön och avkoppklande resa.


INGÅR: Bussresa, färjor Helsingborg-Helsingör + Rödbyhavn-Puttgarden ToR, vägskatter, Del i dubbelrum, 2xMiddag, 3xFrukost. Lite överaskningar.

Hotellet har inte hiss.

Pris
Antal dagar: 3.
Pris/person:

3.875,- Del i dubbelrum
  700,- Enkelrumstilläggbokning@ammebergsresor.se

Uppdaterad: 26 september 2022