Å Home
Home På egen hand Hotellbokning Aktuella Resor Amtrak Modeller Kontakt
ÅmmebergsResor - Ekorrvägen 7 - 694 60  Åsbro - Tel reseinfo: Utrikes: 0582-51090, Inrikes: 0583-34390  - info@ammebergsresor.se


Isländska äventyr

18/7 2021 - 6 dagar

Info@ammebergsresor.se

Island är ett fascinerande land som uppstått ur ingenting. Tack vare vulkanerna har man fått ett otroligt vackert landskap med naturfenomen man knappast tror är verkliga. Vi gör en rundresa där vi njuter av det vackra landskapet och plockar russinen ur kakan.

Vår resa går på sommaren, när vintern släppt sitt grepp och landskapet blommar, i slutet av  juli. Vi besöker platser som bara är möjliga att nå på sommaren och som ger otroliga upplevelser.

Se is från istiden, bada i en naturlig bäck med varmt vatten som bubblar upp från jorden.

Tycker Du priset är för högt och Du bara vill ha varit på Island finns billigare resor under vår­/försommar - men då finns inte mycket att se.Vi har valt att åka när island står i blom och vi får ut så mycket som möjligt av ön vilket gör att resan kostar mer - men det är det värt!

* Centralt hotell i Reykjavik

* Bada i Blå Lagunen

* Landmannalaugar med is från istiden

* Thórsmörk - glaciärer, med höghjulsbuss

* Gyllene Cirkeln med geisrar, vattenfall och   Thing­valla

* Hafnarfjörður med ler-geisrar, sjömanskyrkaVi har lagt på 1 dag vilket gör resan dyrare men också bekvämare. Är ni ett sällskap om 7-9 personer kan vi åka nästan när som helst på sommaren. Anmäl intresse.

DAG 1. Hem-ReykjavikFlyg till Keflavik. Vi börjar med ett bad i den fantastiska ”Blå lagunen”. Vidare till Reykj­avik och vårt centrala hotell, där vi skall bo de näst­kom­mande 5 nätterna. Vi har bara några kvarter ned till hamnen, den stora shoppinggatan utanför dör­ren och vackra parker alldeles intill.

DAG 2.
Frukost. Gyllene Cirkeln är en klassisk utflykt som fångar många av naturens underverk som Island är välkänt för. Vi besöker bland annat det geo­ter­miska Gey­sir­området med sina varma källor och Islands mest aktiva gejser, Strokkur, vilken spru­tar en ca 25 m hög kaskad var 5’e minut. Andra stopp är det vackra och pampiga vattenfallet Gullfoss. Vi ser också sprickan mellan kon­ti­nen­tal­plattorna där de nord­ameri­kanska och euro­asiska plattorna möts. Sprickan ökar med 2 cm per år. Vi stannar också i Ting­valla, Þingvellir, där Island grundades. Här finns fantastisk natur som vi inte kom­mer att glöm­ma. Åter till hotellet för shopping­tid.

DAG 3.
Frukost. Vi kör en liten stadsrundtur i Reykjavik, fortsätter med ett besök vid puttrande gyttjepölar. Vi ser lava som stelnat när den runnit nedför bergskanten och vi besöker en vacker sjömanskyrka vid havet. Kanske ser vi sälar på klipporna utanför? Åter till Reykjavik för  fri tid.

Om vädret är bra kan vi följa med en båt på valspaning. (Tillkommer).

DAG 4.

Frukost. Vi åker genom ett otroligt lavalandskap till den fantastiska nationalparken Landmanna­laugar där vi först ser hur lavafloden stannat och stelnat. Med bussen vadar vi över vattendraget för att komma in i dalen. Här badar vi i en bäck med varmt vatten och som har sin källa alldeles intill. Vi promenerar också in i en flod-dal och ser fantastiska bergsformationer och färger, is från istiden tittar också fram under askberget. På återvägen åker vi nära vulkanen Hekla där vi hoppas få bra bilder. Åter till hoellet i Reykja­vik.

DAG 5.

Frukost. Idag blir det färd med en ”höghjuling”, en buss som kan ta sig fram på oländlig mark och genom vattendrag. Färden går till området mellan de tre glaciärerna Myrdalsjökull, Eyja­fjalla­jökull och Tindafjallajökull där natur­reservatet Thors­mörk, Þórsmörk - “Tors skog” ligger.

Att åka längs svårframkomliga vägar korsandes glaciärfloder utan broar är en oförglömlig upp­levelse. Det finns en mängd vandringsleder ge­nom de snäva dalgångarna som är täckta av björkskog och omgivna av ett majestätiskt berg- och glaciär­landskap. Till vissa delar påminner landskapet om vårt svenska naturreservat Sarek.Vi ser spår efter senaste jordbävningen, prome­ne­rar in i en mycket vacker floddal, påminnande om Grand Canyon i USA. Efter en oförglömlig dag åter till hotellet.

DAG 6. Reykjavik-Hem
Frukost. Vi tar oss till flygplatsen för återresa till Arlanda efter några fantastiska dagar som vi sent kommer att glömma.INGÅR: 1. Flyg Arlanda-Reykjavik, 2. Bussresa på Island, 3. Del i dubbelrum 4. Över­nat­tning i: 5xReykjavik, 5. Mål­tid­er: 5xFrukost. 6. Alla utflykter och inträden enligt pro­gram, inkl bad i Blå lagunen (ca 1000,-). 7. Lo­kal­­guide, 8. Re­se­ledare

PRIS
Ca 21.495,- ca Del i dubbelrum
Ca  4 725,- ca Enkelrumstillägg.
Ca    300,- Bussanslutning Arlanda ToR.

INGÅR EJ: Luncher, privata utgifter. Avbeställningsskydd.

Valutakursen räknad på 1,- ISK = 0,09 SEK.


ANMÄLNING:  Snarast.

Reseledare: Per Lind  

Besök sedan 19/10 2018:
counters for website
counters for website