Å Home
Home Busstransport Aktuella Resor Amtrak Researkiv Om oss Modeller Videofilm Kontakt
ÅmmebergsResor - Tomteviksvägen 18 - 696 75  Åmmeberg - Tel reseinfo: Utrikes: 0582-51090, Inrikes: 0583-34390  - info@ammebergsresor.se

New York med Washington
2/5 2018  -  6 dagar

Info@ammebergsresor.se

New York är USA’s största stad med en folkmängd lika stor som hela Sveriges, ca 9 milj, och ligger i delstaten New Yorks sydligaste del, vid Hudsonflodens mynning i Atlanten - även kallad “The big apple” efter dom stora äppelodlingar som en gång i tiden spred sig över det som nu är Manhattan. Vi kommer att se större delarna av staden på våra små utflykter under de dagar vi är här och vi kommer att le igenkännande - allt har vi sett på film och i TV. För intresserade kommer vi även att göra en hel- dagsutflykt till USA’s huvudstad - Washington D.C. - Där vi gör en rundtur bland alla kända platser.


DAG 1. Hemorten-New York.

Avresa från Arlanda till New York. Efter tullformaliteter transfer med tåg in till Manhattan. Vi bor på det historiska HOTEL PENNSYLVANIA, **+, med perfekt läge: några kvarter till både Times Square som Empire State Building och bara rakt över gatan från stationen vid Madison Square Garden. Enda nackdelen är att rummen inte har högsta standard, men alla har dusch/wc på rummen - men detta brukar uppvägas

av läget.

Kvällen fri för vila, eller kanske en första promenad med reseledaren till folkvimlet vid Times Square?


DAG 2. New York.

Frukost. Idag gör vi en stadsrundtur där vi ser alla berömda platser, vilka vi till en del senare skall återvända till för att titta lite närmare på. Vi börjar med Harlem och avslutar med Manhattan. Från toppen av Empire State Building ser vi hela New York.


DAG 3. New York

Frukost. Dagen börjar med en promenad på den f.d. godsjärnvägen och nu en fantastisk trädgård, The High Line. Tunnelbana ned till Battery Park, vi tittar lite närmare på Ground Zero, platsen där World Trade Centers tvillingtorn stod före attentatet. Vidare till hamnen för en båttur över till Staten Island där vi ser Frihetsgudinnan och Ellis Island på närmare håll. Vi skall också vandra över den berömda Brooklyn Bridge med en fantastisk vy mot Manhattan framför oss. Eftermiddagen fri.


DAG 4. New York

Frukost varefter dagen är fri för egna strövtåg.

För intresserade erbjuder vi en dagsutflykt till Washington D.C. Vi åker med tidigt tåg till Washington där vi gör en stadsrundtur. Vi börjar med Capitoleum och Flygmuséet, fortsätter till Vita Huset och Arlington-kyrkogården. Vi avslutar med de fantastiska monumenten innan det bär av åter till New York. Tyvärr får vi av säkerhetsskäl inte längre möjlighet att besöka insidan av Capitoileum och Vita Huset men vi ser byggnaderna utifrån.

DAG 5. New York

Frukost. Idag gör vi en tur upp till Central Park där vi ser Lennons minnesmonument varefter vi vandrar genom en vackra parken - New Yorks lunga. Kanske lunch hos Marcus Samuelsson i Lincoln Center? Eftermiddagen fri.

Frukost. Halva dagen fri för shopping. Tidig kväll tar vi tåget åter till flygplatsen för hemresa.


DAG 6. Hemkomst

Ankomst Arlanda på förmiddagen efter en händelserik resa med massor av upplevelser.

INGÅR: 1. Flyg Arlanda-Newark ToR. 2. Tåg­­transfer flygplatsen-Manhattan, 3. Hotell 4xNew York. 4. Stadsrundtur New York.
5. Åk­­pass tunnelbana + bussar 5 dagar,

6. Alla utyflykter och entréer enligt programmet. 7. Måltider: 4xFrukost, Under atlant­flygningarna ingår måltider. 8. Lo­kala skatter, Alla flygplatsskatter. 9. ESTA visumavgift. 10. Svensk färdledning. 11. Dricks: Allt som vi gör tillsammans (ca 1000,-/person).

PRIS

19 995,- Del i dubbelrum

 6 925,- Enkelrumstillägg.

-2 100,- RABATT vid 3 vuxna i rummet/pers

-3 000,- RABATT vid 4 vuxna i rummet/pers


 2 350,- Tillägg dagsutflykt till Wash­          ington D.C.

   650,- Bussanslutning ToR vid minst 10


INGÅR EJ: Övriga måltider, privata ut­gif­ter, Avbeställningsskydd.

ANMÄLNING:  Snarast.

Reseledare: Per Lind

Valutakursen är beräknar på 1 USD = 8,40 SEK.

Kopia på passets uppgiftssida måste bifogas beställningen, helst via email eller fax. Flygbiljetten kan inte skrivas ut utan att dessa uppgifter matas in.